Hroší tlapy na rýžovém víně

Hroší tlapy na rýžovém víně

A další delikatesy z nabídky pekinské zoo

Maso je možná pikantní a exotické, ale celý tento koncept zanechává nejen v ústech hnusnou pachuť. Takhle nějak psaly před pár týdny téměř všechny světové deníky o restauraci Bin Feng Tang umístěné přímo v pekinské zoologické zahradě. Na jejím jídelníčku objevíte pokrmy připravené ze zvířat, která jste si předtím mohli v zoo prohlédnout. Krokodýli, klokani, antilopy nebo hroši jsou zde v nejrůznějších úpravách – vaření, dušení, smažení... Doporučené menu: hroší blanité pazoury ve vinné marinádě, blanšírovaný jelení penis, pražení škorpioni a před tím vším jako předkrm polévka z mravenců nebo ze žraločích ploutví.

Restaurace zde bez problémů funguje už mnoho let, ale až teď si ji vzali na mušku aktivisti vyznávající (v mnoha ohledech iracionální) heslo, že kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi. Poukazují na to, že ačkoli je tento byznys legální, rozhodně není etický. Naopak je značně nemorální prodávat zvířata, na která se předtím díváte někde ve výběhu. Navíc to jde proti primárnímu učelu zoologických zahrad – vychovávat děti k lepšímu vztahu ke zvířatům.

Jenomže v celém tomhle tažení proti údajně zvrhlým majitelům a koncepci téhle restaurace je několik velkých děr. Co se týče vztahu dětí ke zvířatům, zoologické zahrady je rozhodně neučí lepšímu vztahu ke zvířatům. Jediný jejich prokazatelný účinek na dětské uvažování je, že se děti naučí zvířata poznávat a správně pojmenovávat. Jinak mají tahle zařízení ještě další účel – odchovávat v zajetí ty druhy, které jsou v přírodě vzácné a není jisté, zda by ve svém přirozeném útočišti vůbec přežily. V tomto ohledu je počínání pekinské zoo naprosto v pořádku – na jídelníčku jsou totiž pouze druhy neohrožené, které se v zajetí dobře množí. Navíc v restauraci nedostanete žádné zvíře, které je v zahradě chováno, pouze stejný druh ze specializované farmy.

Čím se to vlastně liší od běžných velkochovů prasat, krav a drůbeže? Ničím, jenom tím, že se na tahle zvířata nechodíme dobrovolně dívat a je nám většinou jedno, v jakých podmínkách vyrůstají. Hon na pekinskou zoo restauraci je tak pouze jen další z příkladů lidského pokrytectví a povrchnosti myšlení.
Sdílejte:TwitterFacebookVytiskněte si:TisknoutTisknout
Tisknout

Další z rubriky

Příští rok přijdou na trh hodně realistické sexuální robotky

Příští rok přijdou na trh hodně realistické sexuální robotky

Totálně realistické "nafukovací panny" nejsou žádnou extra novinkou, nejnovější typy firmy Abyss Creations ale i tak posouvají ...

Číst více
Katolíci šílí z téhle fotky finalistek Miss Bumbum

Katolíci šílí z téhle fotky finalistek Miss Bumbum

Soutěž Miss Bumbum, jak už jistě víte, hledá každoročně tu nejlepší prdelku Brazílie. Letos se finalistky postaraly v téhle těžce ...

Číst více
Opilec s brutálním zářezem se stal hrdinou další photoshopové bitvy

Opilec s brutálním zářezem se stal hrdinou další photoshopové bitvy

Tohodle chudáka bez kalhot pověsili nejspíš jeho hodní kamarádi za plot tak, že mu vytvořili naprosto monstrozní trenýrkový ...

Číst více
Drsný jestřáb je větší tvrďák než Jason Statham

Drsný jestřáb je větší tvrďák než Jason Statham

Hlavním hrdinou poslední photoshopové bitvy se stal tenhle jestřáb s výrazem a postojem toho největšího hollywoodského tvrďáka.

Číst více

Nejnovější články

Výherci z Maxima 11/2016

Výherci z Maxima 11/2016

Výherci soutěží z listopadového Maxima.

Číst více
Předsilvestrovská nálož pátečních gifů

Předsilvestrovská nálož pátečních gifů

Předsilvestrovská megadávka pátečních gifů ochrání preventivně i od novoroční kocoviny. A jestli ne, tak si je holt v neděli dejte znovu.

Číst více
Holky z Instagramu - Tori Hughes

Holky z Instagramu - Tori Hughes

Tori Hughes, která si na těch internetech říká Tori Brixx, je modelka a hérečka z LA, nad kterou na Instagramu slintá přes dva a půl milionů zvědavců.

Číst více
GALERIE: Nečekané krásy podvodního světa

GALERIE: Nečekané krásy podvodního světa

Svět pod hladinou skrývá netušené poklady. Ať už v moři, rybníku nebo bazénu, všude je na co koukat.

Číst více